Een monumentale uitstraling met natuurgevelsteen op Landgoed Sancta Maria

Een riant landgoed op de grens van Noordwijk en Noordwijkerhout: dit is landgoed Sancta Maria. Het vastgoedproject werd gekocht door Bouwfonds Property Development en Vorm om deze vervolgens te transformeren tot een aantrekkelijk en bijzonder woongebied.

Op de kavels worden in totaal vier woongebouwen met luxe appartementen gebouwd, naar ontwerp van Theo Verburg architecten. Ieder woongebouw heeft een unieke steensortering, welke een verloop heeft in kleur: variërend in tint van licht naar donker. De toepassing van dit hoogwaardige natuurgevelsteen is een product van natuurgevelsteen.nl.

In een vroeg stadium werden de partijen benaderd door het architectenbureau en al snel bleek dat natuursteen als metselwerk constructief de mooiste en beste oplossing bracht. Deze keuze is reeds in 2016 gemaakt. Na een intensief bouwproces zal het laatste gebouw aankomend voorjaar worden gerealiseerd.

Een metselbare natuursteen

Uniek aan deze toepassing van natuurgevelsteen is de uitvoering op maat, van maar liefst tien centimeter muurdikte. Door de traditionele dikte van Nederlandse bakstenen te hanteren, is de natuursteen ook gangbaar gemaakt als Nederlands metselwerk. Daarbij is dit product geheel op maat samen te stellen: kleur en afmeting kan dus geheel naar wens worden afgestemd. Voor het derde gebouw van Sancta Maria is er gekozen voor een combinatie van twee verschillende steensorteringen: Black Sea en Bukarest. Door de combinatie met strakke, witte materialen en veel glas ontstaat er een unieke mix van kleuren en structuren.

Natuurgevelsteen.nl biedt begeleiding gedurende het hele traject tot op de bouwplaats. Daarbij zijn de verschillende toepassingen en mogelijkheden van dit materiaal te bewonderen in de Rotterdamse showroom van STEEN010.

Benieuwd welke mogelijkheden dit materiaal jouw project te bieden heeft? Neem dan contact met ons op.